locknet.ro

archive

In verdele Bucuresti

Am fost in Romania saptamana trecuta, doar in scop de vacanta. Intr-un mod foarte ciudat, am plecat in Bulgaria la mare vreo cateva zile. Nu ma intreba de unde mi-a venit idea asta, si de ce am venit de la mare pentru a pleca iar la mare …si in Bulgaria.

2 zile le-am petrecut si prin Bucuresti si vreau sa iti spun ca am ramas impresionat intr-un mod foarte placut. Au trecut doar 3 luni, insa orasul pare schimbat in bine.

Si nu pot sa nu remarc importanta data proiectelor cu iz ecologic:

I) Prin sectorul 6 am vazut puncte pentru colectarea selectiva a gunoiului. Este un inceput promitator iar urmatorul pas ar trebui sa fie inchiderea si demontarea ghenelor pentru a indemna (a se citi forta) utilizatorii sa recicleze. Eventual ar fi bine daca nu ar trebui sa mergi si doua statii de troleu’ cu gunoiul in sac.

II) Mijloacele de transport in comun merg prin oras cu aerul conditionat oprit chiar si la 37˚C cu avertizare de cod galben. Nu trebuie sa detaliez acum influenta negativa a aerului conditionat asupra stratului de ozon.

III) Exista un precedent, si intelegerea dintre Basescu si Becali pentru Consiliul General al orasului garanteaza mutarea copacilor in conditii de siguranta in alte locuri.