locknet.ro

archive

eLiberatica, day after

Ce poate fi mai cool, decat sa poti discuta cu Michael (Monty) Widenius, sa il intrebi ce facilitati planuieste pentru urmatoarele versiuni MySQL sau sa ii ceri sfaturi?

eLiberatica a fost o conferinta IT, unde discutiile s-au invartit in jurul beneficiilor aduse de folosirea tehnologiilor open & free. Organizatorii evenimentului s-au descurcat binisor, audienta destul de numerosa si activa iar vorbitorii la inaltime.

Subiecte si studii de caz interesante, din care am invatat ca eforturile pentru promovarea si impunerea solutiilor open-source ar putea da roade daca o eventuala comunitate formata in jurul acestor idei ar fi mai vizibila si mai vocala.

Nu s-a vorbit deloc despre GPL 3 in schimb multa lume s-a aratat interesata de “reverse engeneering” sau de modalitati prin care pot fenta legea pentru obtinerea rapida de profit financiar.

Pentru mine, eLiberatica a fost o ocazie foarte buna pentru a cunoaste persoane implicate in industrie. Acesta este cel mai mare beneficiu si dupa doua zile petrecute in Brasov, cred ca trebuie sa ne intalnim mai des.

Reactii si poze.