locknet.ro

archive

Caut algoritm

Cum ar fi daca comentariile adaugate unui articol ar fi auto-moderate de catre vizitatori prin acordarea unui vot (pozitiv sau negativ)?

Ideea de baza ar fi ca in urma acestor voturi, stilul folosit pentru afisarea comentariul respectiv isi va schimba culoarea cu care este afisat. Mai tarziu, s-ar putea modela si pentru a schimba dimensiunea fontului.

Sa zicem ca avem alb, rgb(255,255,255), pentru fundal, si un gri (culoare de mijloc) rgb(127,127,127) pentru a scrie comentariile cu 0 voturi, astfel incat un comentariu cu voturi foarte putine ar fi afisat cu o culoare apropiata de culoarea de fundal a paginii, iar unul bine cotat va fi cat mai inchis la culoare, aproape de rgb(0,0,0).

Cam asta ar fi problema.

Initial am incercat sa fac o media a tuturor comentariilor adaugate unui articol, si sa impart votul comentariului la aceasta medie, rezultatul il imulteam cu….

Parea un punct de plecare bun, dar a cazut cand am testat cu o medie egala cu zero.

O rezolvare mai simpla ar fi sa definesc sa zicem 10 stiluri, si cu un calcul ( modulo? ) sa aleg un stil din aceasta lista.

Alte idei?

Update 09-03, Mai multe detalii

Pe “cercul” RGB, combinatiile alb/negru sunt definite ca avand valorile R(ed),G(reen) si B(lue) egale (RGB).

Mai stim :

Teoretic, as putea rezuma problema la gasirea unui “pas” ce va fi adaugat / scazut la 127 astfel incat rezultatele sa se incadreze in intervalul 0..255.