locknet.ro

archive

SPAM vs. Me

Luna trecuta am inceput-o prin castigarea unei batalii cu spamul primit pe lista de discutii a proiectului Medick prin blocarea mailurilor trimise de ORICEdeborahORICE@ORICE.ORICE. Asa ca, daca ai in adresa de mail cuvantul deborah si incerci sa postezi un mesaj pe Medick-devel acesta va fi refuzat pentru SPAM.

Tot pentru lista de discutii, am mai blocat un grup de 30 de adrese de mail.

Pe blog, primesc SPAM “vizibil” prin formularul de contact. Nu este cea mai buna / eficienta solutie insa aproximativ 40 de IP-uri nu ma vor mai putea conctacta. Stiu povestea: poate am blocat si utilizatori inocenti, insa imi asum acest risc.

Spamul invizibil este realizat de incearcarile de adaugare a unui comentariu pentru articole cu comentarii dezactivate. Suna stupid, insa aceste incercari pot cauza o crestere inutila a utilizarii resurselor folosite de sistem dar si o nedorita crestere a traficului.

Folosesc in mod curent 2 adrese de mail. SPAM-ul primit direct pe acestea (cam 98% din mailurile primite de mine sunt SPAM) este anihilat cu filtre in thunderbird sau destul de eficient de sistemul de la gmail. De 3-4 ori pe an, SPAM-ul in limba romana il trimit mai departe la Romanian Black List.

Sunt convins ca oricat de mult m-as stradui, victoriile mele impotriva spammerilor sunt doar temporare. Curand acestia vor gasi alte adrese ip sau email de unde sa produca mesaje nesolicitate.